Det er lett å ta smykker for gitt og bare la dem være som de er. Men et tips er å tenke på de som om du tar vare på ditt favoritt plagg! Det krever at man er forsiktig, vasker det og oppbevarer det trygt:-) Nedenfor er tips og triks som gjør at du kan beholde smykkene dine fine i årevis fremover:-)

HVORDAN KAN JEG TA VARE PÅ SMYKKENE?

Det er å foretrekke at man oppbevarer smykkene dine hver for seg, helt i esken den kommer i. Da unngår man at de skraper borti hverandre eller surrer seg sammen. Stenene spesielt vi bruker her, er sensitive til for store skader, som f.eks. å miste smykket i bakken. Da kan man oppleve at det som holder de på plass blir skadet, og dermed faller stenen ut av sitt "rede". 

Prøv å unngå ekstrem fuktighet eller varme da dette kan forringe smykkene. Smykkene liker best å bli oppbevart et mørkt, kaldt og tørt sted. Akkurat som det gamle sølvtøyet, så oksiderer sølv naturlig over tid, og det vil etterhvert bli noe mattere enn når det er nytt. Det anbefales at sølvsmykker oppbevares i lufttette plastikk poser nettopp for å unngå oksidering. 

HVORDAN VASKER JEG SMYKKENE MINE?

Det enkleste og mest effektive trikset er å forsiktig gå over smykkene med en micro-klut. Det hjelper å få tilbake eller beholde glansen. Hvis nødvendig, kan man bruke et mildt vaskemiddel med varmt vann og en soft (tann)børste, skylle med rent vann og legg det på et håndkle til tørk. 

Unngå profesjonelle rengjøringsmidler som ofte kan svekke metallet i smykkene og erodere bort gullet slik at smykkene etterhvert mister sin glans. 

ER DET NOE JEG BØR UNNGÅ I FORHOLD TIL SMYKKENE MINE?

Alltid husk på at smykker er det siste du tar på deg, og det første du tar av deg når du tar på klær. Du skal helst unngå kjemikalier som kan komme fra perfume, hårspray, make-up, neglefjerning, kroppsoljer, lotions eller deodoranter. 

Direkte sollys kan matte stenen til særlig Amethyst, rose quartz, chalcedony og smokey quartz som blir brukt i disse smykkene. Helst ikke bruk smykkene på stranden av denne grunn. 

TA AV SMYKKENE FØR BAD ELLER DUSJ, OG FJERN RINGER FØR DU VASKER HENDENE DINE. 

Såpevann kan etterlate en tynn film på smykkene som gjør at de mister glansen. I tillegg til at man rent hygienisk bør fjerne smykker før vasking av spesielt hender (for sin egen og andres skyld)

TRIKSET FOR ALLERGIKERE!!

Er du allergisk mot gull-belagte øreringer, eller får utslett etter kløe etter å ha brukt dem? Prøv ta på klar neglelakk på stang og der øredobben er i kontakt med huden. Når det etterhvert slites av, kan du gjenta påførselen.